Klazz! in het onderwijs

Wat is Klazz?

Klazz! is een methode voor groep 5 van het basisonderwijs. Klazz! laat kinderen ervaren dat  wanneer je goed bent voor jezelf, je ook goed kan zijn voor een ander. Het werkt niet andersom. Daarom is Klazz! een fantastische aanvulling op de al bestaande methodes op dit gebied. In één leerjaar tijd geef je met Klazz! kinderen de basis van hun leven mee.

Zelfvertrouwen

 

Klazz! richt zich vooral op een natuurlijk zelfvertrouwen bij kinderen. Deze methode heeft alle aandacht voor de individuele leerling. Wanneer kinderen goed in hun vel zitten, kunnen zij zich namelijk optimaal ontwikkelen.

Spreken

Met Klazz! worden de kinderen ook voorbereid op het spreken in en voor een groep. Spreken in het openbaar is de meest voorkomende angst ter wereld.

De ontwikkeling van spreekangst en andere sociale angsten begint al op de basisschool. Daar worden kinderen zich bewust van de ander. Veel kinderen durven geen vragen te stellen of liggen nachten wakker voor de spreekbeurt. Op zich logisch, want bekeken en beoordeeld worden door anderen wordt makkelijk als bedreigend ervaren. Met behulp van Klazz! wordt de spreekbeurt iets om naar uit te kijken.