Druk

Het menselijk brein is gemaakt om slechts kortstondig met stress om te gaan. In andere tijden werd je door een wild dier opgegeten of rende je weg, maar hoe dan ook werd dat binnen 30 seconden beslist. Met een te strenge leraar, pestende kinderen, problemen thuis roept dat dezelfde reacties bij een kind op als dat er altijd een tijger voor de deur op de loer ligt. Met desastreuze gevolgen.

Schadelijk

Langdurige blootstelling aan stress is schadelijk voor de (ontwikkeling van) de hersenen. Het verstoort haast iedere cognitieve functie, het geheugen en prestaties. Stress verstoort ook het immuunsysteem en zowel kinderen als volwassenen worden makkelijker ziek. Wanneer uw kind regelmatig stress ervaart, kan dat leiden tot o.a. angstklachten, leerstoornissen en slaapproblemen.

Thuissituatie

De emotionele stabiliteit thuis is de belangrijkste indicator voor succes op school. Het is belangrijk dat kinderen zich thuis geborgen, geliefd en belangrijk voelen. Kinderen hebben één stel hersenen. Het brein thuis is dezelfde die ze gebruiken op school. De stress die kinderen thuis ervaren beïnvloedt de prestaties op school en vice versa.

Weerbaarheid

De Klazz methode begrijpt dat levensomstandigheden niet altijd even ideaal zijn. Het is dus belangrijk om kinderen al vroeg weerbaar te maken tegen stress. Dat kan, omdat wat als stressvol wordt ervaren ook te maken heeft met de innerlijke beleving van kinderen. En de innerlijke beleving is in korte tijd te veranderen.

asdf