Spreekangst bij kinderen

Spreken in het openbaar is wereldwijd de meest voorkomende angst en dit is bij kinderen niet anders. Op zichzelf is het een logische vorm van angst: iedereen vindt het belangrijk hoe het door een ander wordt beoordeeld. Is deze angst nodig? Nee, simpele principes maken spreekangst compleet overbodig en presenteren juist een leuke bezigheid.

Minimale voorbereiding

De Klazz Methode besteedt veel aandacht aan spreekvaardigheden. Ons motto: om spreekangst te overwinnen hoeft een kind alleen maar een heel goede spreker te worden. En dat kan ieder kind leren. Tegelijk leren we de kinderen slimme leertechnieken door het visuele systeem er optimaal bij te betrekken. Kinderen leren beeldend, levendig en boeiend te vertellen.

Oppepper

Wanneer een kind zich goed voelt voor een grote groep en goed kan communiceren, geeft dat het zelfvertrouwen een enorme oppepper. Daarbij kan het zichzelf altijd laten gelden en heeft het een streep voor. Kunnen en durven presenteren is belangrijk voor de verdere schoolcarrière en later. Het komt een levenlang goed van pas